Våra avelshästar

Vi har ambitionen att avla fram både fyrgångare och femgångare, som är lätta att rida, lätta att hantera och som har viljan att prestera på tävlingsbanan.

Våra ston

År 2009 köpte vi fem stycken mycket högt bedömda ston på Island. Vi kompletterade sedan med en avelsvärldsmästare från Tyskland. Dessa sex ston utgör fundamentet i vår avel. Fyra av stona är femgångare och två är fyrgångare.

Läs mer

Våra hingstar

Vi har Bragi frá Kópavogi, Atlas frá Hvóli och Herkules fra Pegasus som tar emot ston för betäckning. Se respektive häst egen sida, där bl.a betäckningsavtal finns. Se även Fengur från Backome.

Läs mer

Vignirs avel

Vignir bedriver sin egen avel med gårdsnamnet Sundabakka. Hans Gladur från Sundabakka blev den högst bedömda femåriga hingsten i Sverige 2017.

Ivan från Hammarby, som Vignir ägt sedan han var två år, och som är världsmästare och nordisk mästare i T2, betäcker ston på Backome.

Läs mer

Våra bedömda avkommor

Vi har behållit våra första avkommor för att tillsammans med Vignir Jónasson ta dem till bedömning. 2016 blev första året som vi på allvar visade upp resultatet av vår avel.

Vår första bedömda avkomma Sædis från Backome kommer vi att behålla i vår egen avel.

Läs mer